Voor alle Vitamine D gebruikers

Beste patiënt,

U gebruikt vitamine D. Vanaf 1 januari 2023 moet u zelf betalen voor vitamine D. De sterkte die u gebruikt, wordt namelijk per 1 januari 2023 niet langer vergoed. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid wil daarmee geld besparen. De Rijksoverheid vindt namelijk dat mensen vitamine D zelf kunnen betalen.

Waarom is vitamine D belangrijk?

U krijgt deze medicijnen omdat u een tekort heeft aan vitamine D. Of om een tekort te voorkomen. Vitamine D is ook belangrijk om botontkalking te behandelen of te voorkomen.

Advies van uw apotheekhoudend huisarts: Het is voor uw gezondheid van belang om uw vitamine D gewoon te blijven slikken. Aan de werking van vitamine D verandert namelijk niets. Blijf daarom de voorgeschreven hoeveelheid gebruiken. Uw apotheekhoudend huisarts neemt de vitamine D op in uw medicijnoverzicht. Om welke vitamine D gaat het? Het gaat om: 1. medicijnen met alleen vitamine D: colecalciferol en calcifediol. 2. medicijnen met een combinatie van colecalciferol en calcium (kalk) of alendroninezuur.

In het kort • Blijf vitamine D slikken. • Heeft u vragen over vitamine D? Stel ze aan uw apotheekhoudend huisarts. Bekijk meer informatie op https://www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/vitamine-d-veelgestelde-vragen.

Openingstijden praktijk


Het loket van de doktersassistente is ’s-morgens geopend van 8:00-12:30 en van 13:30-17:00.
Met uitzondering van de donderdag, dan is de praktijk om 12:00 uur gesloten.

Consult & Tijden

Openingstijden Apotheek

De apotheek is geopend van 13:00-17:30 elke middag.
Met uitzondering van de donderdag, dan is de apotheek van 10:00- 12:00 uur geopend.

 

De Apotheek