Verandering bezorgtijden van medicatie

Beste mensen,

 

Wij veranderen onze bezorgtijden voor uw medicatie. Deze zullen op DINSDAG, WOENSDAG en VRIJDAG in de ochtend worden bezorgd.

 

Dit geldt vanaf 20 december.

 

Hopende u zo voldoende te hebben geinformeerd.

 

Groet van team huisartsenpraktijk Bruinisse

Voor alle Vitamine D gebruikers

Beste patiënt,

U gebruikt vitamine D. Vanaf 1 januari 2023 moet u zelf betalen voor vitamine D. De sterkte die u gebruikt, wordt namelijk per 1 januari 2023 niet langer vergoed. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid wil daarmee geld besparen. De Rijksoverheid vindt namelijk dat mensen vitamine D zelf kunnen betalen.

Waarom is vitamine D belangrijk?

U krijgt deze medicijnen omdat u een tekort heeft aan vitamine D. Of om een tekort te voorkomen. Vitamine D is ook belangrijk om botontkalking te behandelen of te voorkomen.

Advies van uw apotheekhoudend huisarts: Het is voor uw gezondheid van belang om uw vitamine D gewoon te blijven slikken. Aan de werking van vitamine D verandert namelijk niets. Blijf daarom de voorgeschreven hoeveelheid gebruiken. Uw apotheekhoudend huisarts neemt de vitamine D op in uw medicijnoverzicht. Om welke vitamine D gaat het? Het gaat om: 1. medicijnen met alleen vitamine D: colecalciferol en calcifediol. 2. medicijnen met een combinatie van colecalciferol en calcium (kalk) of alendroninezuur.

In het kort • Blijf vitamine D slikken. • Heeft u vragen over vitamine D? Stel ze aan uw apotheekhoudend huisarts. Bekijk meer informatie op https://www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/vitamine-d-veelgestelde-vragen.

Griepvaccinatie 2022

De griepvaccinaties 2022 vinden dit jaar plaats op dinsdag 15 en 22 november, van 14.00-15.00 en van 17.00-18.00.

Als u hiervoor aangemeld bent krijgt u vanzelf een oproepbrief thuis. Deze moet u meenemen, zonder oproepbrief geen vaccinatie!

Degene die altijd thuis gevaccineerd worden krijgen GEEN oproepbrief, u wordt door ons benaderd om een afspraak te maken.

 

Kunt u op deze data niet dan kunt u dit doorgeven aan de doktersassistente en plannen wij na 22 november een nieuwe afspraak voor u in.

 

Pneumokokken vaccinatie 2022

Mensen van 66 tot en met 69 jaar (geboren vanaf 1-1-1953 tot en met 31-12-1956)  krijgen een uitnodiging voor een gratis pneumokokkenprik. De pneumokokkenprik werkt vijf jaar. Deze wordt op dezelfde datum en tijd gegeven als de griepvaccinatie.

1 juli actie huisartsenzorg

Van maandag 27 juni t/m vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen van Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaal lange wachtlijsten.

We willen:

-meer tijd voor onze patiënten;

-minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;

-betaalbare huisvesting voor alle huisartsenparktijken;

-dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld  in Den Haag voor een manifestatie.

Daarom is onze praktijk vrijdagmiddag 1 juli gesloten voor het spreekuur. De praktijk is wel bereikbaar voor spoedgevallen. De apotheek is open.

 

Wilt u ons steunen in deze actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee/

Leveringsproblemen medicatie in onze apotheek

Nieuwsbericht mei 2022

 

Beste patiënten en bezoekers van onze apotheek,

Deze weken zijn er grote veranderingen gaande bij onze groothandel(s) en leveranciers.

Het blijkt dat af en toe een geplaatste bestelling niet op tijd geleverd wordt.

In principe verwachten we dat u weinig hinder hiervan zult ondervinden, maar voor deze week en komende weken betekent het dat er mogelijk langere levertijd op uw medicatie zit.

Onze oprechte excuses voor dit ongemak.

Wij hopen dat alle betrokken partijen meewerken om het ongemak zo snel mogelijk te verhelpen.

 

Team Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Bruinisse

Openingstijden praktijk


Het loket van de doktersassistente is ’s-morgens geopend van 8:00-12:30 en van 13:30-17:00.
Met uitzondering van de donderdag, dan is de praktijk om 12:00 uur gesloten.

Consult & Tijden

Openingstijden Apotheek


De apotheek is ’s-morgens geopend van 10:00-12:30 en van 13:30-17:30.
Met uitzondering van de donderdag,  dan is de praktijk om 12:00 uur gesloten.

De Apotheek