diabetes fonds
11102019
Doe mee via website van het diabetesfonds:
|
Thuissuikers: hoe zoet is jouw koelkast?
|
|
Yes! 18 november is het zover: samen ontsuikeren we in 7 dagen onze koelkast, voorraad- en keukenkastjes. Het mooie is: wij gaan je hierbij helpen. 🥤 Meld je gratis aan en ontvang het mooie Thuissuiker-magazine. Vol met gezonde recepten, handige ontsuikertips en praktische adviezen. Ga jij de strijd aan?💪
|
|
|
|
|
Â
|
Teken jij voor de gezonde keuze?
|
|
Supermarkten maken de gezonde keuze niet makkelijk. Onaanvaardbaar, vinden wij. Daarom is het Diabetes Fonds een online petitie gestart. Pleit jij ook voor meer promotie van betaalbare, gezonde producten en tegen kortingsacties op suikerrijke dranken?
|
|
|
|
|
Â
|
Preventieakkoord
|
|
De eerste stappen naar gezonder eten, minder suikers in producten en een eerlijke kans op gezondheid zijn met het Preventieakkoord gezet. Ruim 70 organisaties slaan de handen ineen om onder andere roken en overgewicht tegen te gaan.💪
|
|
|
|
|
Â
|
Pompoensoep met bosui
|
Oktober staat weer voor de deur! Geniet van deze kleurrijke pompoensoep met bosui. Boordevol vitamines en mineralen. Vooral vitamine A en C, caroteen en ijzer kunnen we goed gebruiken voor onze weerstand tijdens de herfstmaanden. Eetsmakelijk!
|
|
|
Bereidingstijd: 30 minuten
|
|
Aantal personen: 2
|
|
Ingrediënten Â
|
200 g kikkererwten ½ groentebouillontablet, zoutarm 400 g pompoen, gesneden 1 theelepel kurkuma 1 bos bosui 50 g magere spekreepjes 25 g zadenmix 2 eetlepels bakolie 600 ml water paprikapoeder naar smaak zout en (chili)peper naar smaak
|
|
Voedingswaarden per portie
|
Koolhydraten 32 g waarvan suikers 4 g Vet 33 g waarvan verzadigd 6 g Eiwit 18 g Vezels 10 g Groente 250 g Kcal 511 Zout 1,7 g
|
|
|
Bereidingswijze
|
|
Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder de kraan, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kikkererwten op een hoog vuur ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Zet het vuur laag en bak de kikkererwten op een laag vuur krokant in 25 tot 30 minuten. Schud de pan regelmatig.
Breng een pan met het water en het groentebouillontablet aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe aan het kokende water. Schil en rasp de kurkuma boven de pan. Let op: kurkuma geeft erg af! Kook de pompoen blokjes in 15 minuten gaar. Pureer vervolgens tot een gladde soep.
Was de bosui en snijd in ringetjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak het witte gedeelte van de bosui. Roer dit daarna door de soep.
Bak in een droge koekenpan de spekjes krokant.
Schep de soep in mooie kommen. Garneer met de rest van de bosui, de spekjes, zadenmix en geroosterde kikkererwten.
|
|
|
Tip bij dit recept
|
|
Om de soep meer pit te geven, kun je verse chilipeper of sambal toevoegen.
|
|
|
|
|
|
|
Â